2014.10.20. hétfő
Nyomtatás

Angol és német nyelvű szavalóverseny

9-10. vagy 9-11. évfolyam
Angol és német nyelv

Angol és német nyelvű szavalóversenyünkön idén is ajánlati listából választhatnak a versmondás iránt kedvet érző tanulók. A versenyen három verssel indulhatnak a budapesti és a Pest megyei iskolák tanulói.

A verseny kezdete:
2015. február
helyszíne:
A versenyző csapatok iskolája
Nevezés:
Lezárva
módja:
online a verseny weboldalán
A(z) 1. forduló időpontja:
2015. február
helyszíne:
A versenyző csapatok iskolája
Eredmények közzététele:
2015.03.18.  16:00
helye:
Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet
A verseny meghirdetője:
Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet
szakmai felelőse:
Török József
elérhetősége:
torok.jozsef@fppti.hu, (1) 338 2156/119
koordinátora:
Török József
elérhetősége:
torok.jozsef@fppti.hu, (1) 338 2156/119

A verseny hat kategóriában kerül megrendezésre.

I. kategória angol: 9-10. osztályos gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók, akik heti 3-4 órában tanulják az angol nyelvet, az általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig angol nyelvterületen, és a szüleik sem angol anyanyelvűek.

II. kategória német: 9-10. osztályos gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók, akik heti 3-4 órában tanulják a német nyelvet, az általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig német nyelvterületen, és a szüleik sem német anyanyelvűek.

III. kategória angol: 9-10. osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tanulók, akik heti 4 óránál magasabb óraszámban tanulják az angol nyelvet, nem éltek huzamosabb ideig angol nyelvterületen, és szüleik sem angol anyanyelvűek.

IV. kategória német: 9-10. osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tanulók, akik heti 4 óránál magasabb óraszámban tanulják a német nyelvet, nem éltek huzamosabb ideig német nyelvterületen, és szüleik sem német anyanyelvűek.

V. kategória angol: 9-11. osztályos szakiskolai tanulók, akik általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig angol nyelvterületen, és szüleik sem angol anyanyelvűek.

VI. kategória német: 9-11. osztályos szakiskolai tanulók, akik általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig német nyelvterületen, és szüleik sem német anyanyelvűek.

Nevezés: 2014.12.12-ig (péntek).

A jelentkezés menete:

  • A belépéshez szükséges névvel és jelszóval nem rendelkezők részére regisztráció a Tehetségháló weboldal Regisztráció felületen.

  • Bejelentkezés a regisztráció során megadott belépési név és jelszó segítségével.

  • A bejelentkezést követően válik elérhetővé a http://www.tehetseghalo.hu/versenyek felületen az egyes versenyekre történő jelentkezés online űrlapja.

  • Az online jelentkezési űrlap mezőinek pontos kitöltése (tanulónként egy űrlap)

  • A sikeres jelentkezést követően az adott verseny oldalán látható a versenyre jelentkezett iskolák, illetve a versenyre jelentkező tanulók neve.

A jelentkezéssel kapcsolatban esetlegesen felmerülő problémákat az info@tehetseghalo.hu e-mail címen kérjük jelezni.

 A verseny menete:

Az angol, illetve német nyelvű versek ajánlati listáját 2015. január 16-án elektronikus formában kapják meg a regisztrált  versenyzők felkészítőtanárai.

Elődöntő:

Az elődöntőket a részt vevő iskolák bonyolítják le 2015 februárjában. A verseny első fordulójában a tanulók az ajánlati listában szereplő versek közül kettőt adnak elő a saját iskolájukban. A verseny kategóriánkénti  - holtverseny esetén is egyetlen - első helyezettje jut tovább a döntőbe.

A döntőbe jutó kategóriánkénti egy tanuló nevét, kategóriáját, az iskolai fordulón elmondott két, továbbá a döntőre megtanulandó egy mű címét 2015 február 27-ig (péntek) Török József szakmai felelősnek kell megküldeni a torok.jozsef@fppti.hu email címre.

Döntő:

2014. március 18-án (szerdán) 14.30 -tól 16.00 óráig a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézetben.

A versenyzőnek elő kell adnia a döntőre megtanult verset, majd azt, amelyiket a zsűri kiválaszt a tanuló által az elődöntőre megtanult két műből.