2014.01.09. csütörtök
Nyomtatás

XXIV. Herman Ottó Országos Biológiai Verseny

A Herman Ottó Országos Biológiai Verseny 24. alkalommal kerül megrendezésre. Az eddigi hagyományokat követve Magyar Természettudományi Társulat írta ki a versenyt.

Iskolai forduló: 2014. január 14. – február 28.

A 7. és a 8. osztályos tanulók (13 és 14 éves korosztály) azonos ismeretanyagból együtt versenyeznek. 

Az iskola diákjai írhatnak olyan feladatlapot, amit  –  a korábbi gyakorlatnak megfelelően  – a helyi szaktanár állít össze, de ha élni akarnak a lehetőséggel az MTT központi feladatlapot állít össze az első fordulóra. Ennek kiküldési határideje az MTT részéről a megyei felelősök felé január 20 körül várható. Ebben az esetben az MTT feladatlappal induló iskolának vállalni kell, hogy a háziversenyt február 3-7. között, előre meghatározott napon írják a diákok.

A fővárosi és a megyei fordulók időpontja április 26. (szombat), 9 óra. Ezekre honlapunkon lehet jelentkezni az iskolából továbbjutott diákoknak március 14-ig. A fővárosi középdöntőt a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium szervezi, a Pest megyei döntő helyszínéről később adunk tájékoztatást. 

Országos döntő időpontja: 2014. május 30-31. és június 1. (péntek –szombat-vasárnap) 

A jelentkezés menete:

Jelentkezni csak az iskolai fordulókból továbbjutó gyerekeknek kötelező. Mégis érdemes minden versenyzőnek jelentkezni az alábbi módon.

  1. A belépéshez szükséges névvel és jelszóval nem rendelkezők részére regisztráció a Tehetségháló weboldal Regisztráció felületen.
  2. Bejelentkezés a regisztráció során megadott belépési név és jelszó segítségével.
  3. A bejelentkezést követően válik elérhetővé a http://www.tehetseghalo.hu/versenyek felületen az egyes versenyekre történő jelentkezés online űrlapja.
  4. Az online jelentkezési űrlap mezőinek pontos kitöltése (tanulónként egy űrlap)
  5. A sikeres jelentkezést követően az adott verseny oldalán látható a versenyre jelentkezett iskolák, illetve a versenyre jelentkező tanulók neve.

 Szeptember 6-án jelent meg a Herman Ottó Országos Biológia Verseny versenykiírása.>>

 További információk, telefonszámok olvashatók szeptemberi írásunkban.>>