2013.11.26. kedd
Nyomtatás

Angol és német nyelvű szavalóverseny

9-10. évfolyam
Angol és német nyelv

Angol és német nyelvű szavalóversenyünkön idén ajánlati listából választhatnak a versmondás iránt kedvet érző tanulók. A versenyen három verssel indulhatnak a budapesti és a Pest megyei iskolák tanulói.

A verseny kezdete:
2014. február
helyszíne:
A versenyző csapatok iskolája
Nevezés:
Lezárva
módja:
on-line
A(z) 1. forduló időpontja:
2014. február
helyszíne:
A versenyző csapatok iskolája
A(z) 2. forduló időpontja:
2014. március 19.
helyszíne:
Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet
Eredmények közzététele:
-
helye:
A verseny meghirdetője:
Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet
szakmai felelőse:
Török József
elérhetősége:
torok.jozsef@fppti.hu; 338-2156/119
koordinátora:
Bondzsér Zita
elérhetősége:
bondzser.zita@fppti.hu; 338-2156/152

A verseny hat kategóriában kerül megrendezésre.

I. kategória angol: 9-10. osztályos gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók, akik heti 3-4 órában tanulják az angol nyelvet, az általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig angol nyelvterületen, és a szüleik sem angol anyanyelvűek.

II. kategória német: 9-10. osztályos gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók, akik heti 3-4 órában tanulják a német nyelvet, az általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig német nyelvterületen, és a szüleik sem német anyanyelvűek.

III. kategória angol: 9-10. osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tanulók, akik heti 4 óránál magasabb óraszámban tanulják az angol nyelvet, nem éltek huzamosabb ideig angol nyelvterületen, és szüleik sem angol anyanyelvűek.

IV. kategória német: 9-10. osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tanulók, akik heti 4 óránál magasabb óraszámban tanulják a német nyelvet, nem éltek huzamosabb ideig német nyelvterületen, és szüleik sem német anyanyelvűek.

V. kategória angol: 9-11. osztályos szakiskolai tanulók, akik általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig angol nyelvterületen, és szüleik sem angol anyanyelvűek.

VI. kategória német: 9-11. osztályos szakiskolai tanulók, akik általános iskolában nem végeztek két tanítási nyelvű tagozaton, nem éltek huzamosabb ideig német nyelvterületen, és szüleik sem német anyanyelvűek.

Nevezés: 2014.01.27-ig (hétfő).

A jelentkezés menete:

  • A belépéshez szükséges névvel és jelszóval nem rendelkezők részére regisztráció a Tehetségháló weboldal Regisztráció felületen.
  • Bejelentkezés a regisztráció során megadott belépési név és jelszó segítségével.
  • A bejelentkezést követően válik elérhetővé a http://www.tehetseghalo.hu/versenyek felületen az egyes versenyekre történő jelentkezés online űrlapja.
  • Az online jelentkezési űrlap mezőinek pontos kitöltése (tanulónként egy űrlap)
  • A sikeres jelentkezést követően az adott verseny oldalán látható a versenyre jelentkezett iskolák, illetve a versenyre jelentkező tanulók neve.

A jelentkezéssel kapcsolatban esetlegesen felmerülő problémákat az info@tehetseghalo.hu e-mail címen kérjük jelezni.

 A verseny menete:

Az angol, illetve német nyelvű versek ajánlati listáját 2014 januárjában elektronikus formában kapják meg a regisztrált  versenyzők.

Elődöntő:

Az elődöntőket a részt vevő iskolák bonyolítják le 2014 februárjában. A verseny első fordulójában a tanulók az ajánlati listában szereplő versek közül kettőt adnak elő a saját iskolájukban. A verseny kategóriánkénti első helyezettje jut tovább a döntőbe.

A döntőbe jutó tanuló(k) nevét, kategóriáját, az iskolai fordulón elmondott két, továbbá a döntőre megtanulandó egy mű címét 2014. március 7-ig (szerda) Bondzsér Zita versenykoordinátornak kell megküldeni az alábbi email címre: bondzser.zita@fppti.hu

Döntő:

2014. március 19-én (szerdán) 14.30 -tól 16.00 óráig a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézetben

A versenyző és a zsűri is választ egyet a tanuló által megtanult művekből, amit a versenyzőnek elő kell adnia.

Eredményhirdetés és díjátadás a 2014 júniusában megrendezésre kerülő Tehetségnapon. 

A verseny szervezője: Török József pedagógiai szakértő
Tel: 338-2156/119 mellék
E-mail: torok.jozsef@fppti.hu

A verseny koordinátora: Bondzsér Zita, tehetségfejlesztési szakértő
E-mail:
 bondzser.zita@fppti.hu
Tel/Fax:
 338-2156/152 mellék