2013.01.30. szerda
Nyomtatás

Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedő

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület idén XI. alkalommal hirdeti meg Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedőjét, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

Vetélkedő célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a természetvédelem és környezetvédelem fontos kérdéseit. A feladatokat a szervezők úgy állították össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakuljon bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet.

Regisztráció
Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével és a vetelkedo@e-misszio.hu címre történő visszaküldésével lehet. A kitöltött jelentkezési lapot postai úton is be lehet küldeni a versenyszervező E-misszió Egyesület levelezési címére (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.).

Regisztrációs határidő: 2013. február 15.

Regisztrációs díj: 1000 Ft/csapat.

A díj befizetésére átutalással van lehetőség a 68800109-11077444 számlaszámra. Átutalás során a szervezők kérik, hogy a csapatok beazonosíthatósága miatt a megjegyzés rovatba tüntessék fel a regisztrációs lapon megadott csapatnevet és e-mail címet. A jelentkezés véglegesítésére a regisztrációs díj beérkezése után kerül sor.

Résztvevők köre:
A vetélkedőn az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákjai vehetnek részt. A versenyre három fős iskolai csapatok és baráti társaságok jelentkezését várják. Külön e-mail címről iskolánként és osztályonként több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat.Egy pedagógus több csapatot is nevezhet.

A verseny menete

A vetélkedő három fordulóból és döntőből áll. A feladatlapok a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján letölthető formában tesszik közzé. A feladatlapokat - a megoldásokkal kitöltve - postai úton kell eljuttatni az E-misszió Egyesület levelezési címére (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.).  A csapatoknak 2-3 hét áll rendelkezésükre az egyes fordulók feladatainak a megoldására.

A feladatlapokon elért összesített pontszám alapján az első öt csapat jut a döntőbe, amelynek az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont.

Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat előfizetések, kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer a Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemellett a vetélkedő résztvevői függetlenül helyezésüktől, kedvezményesen vehetnek részt nyári táborainkban. 

További információ és regisztrálás a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján
A verseny e-mail címe: vetelkedo@e-misszio.hu

E-misszió Egyesület
4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.
Tel./Fax.:42/ 504-403, 423-818
http://www.e-misszio.hu/
Kolocsán Tünde: 30/543-8545, kolocsan.tunde@e-misszio.hu
Kovács Tamás: 30/619-5320, tomacho@e-misszio.hu

Kapcsolódó anyagok

Zöld szemfüles jelentkezési lap (313KB)