2012.04.17. kedd
Nyomtatás

Hamarosan megnyitja kapuit a II. Tudományfesztivál

2012. április 20-22. között immár második alkalommal kerül megrendezésre a II. Tudományfesztivál a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Múzeumkertben valamint a Kossuth Klubban.

Az idei fesztivál csatlakozni kíván a Föld Napja programsorozathoz, valamint az ENSZ által 2012. esztendőre meghirdetett Fenntartható Energiát Mindenkinek Nemzetközi Éve hazai rendezvényeihez. Az ingyenes nyílt rendezvényen a 3 nap során a nagyközönség elsősorban olyan tudományos fejlesztésekkel találkozhat, amelyek a fenntartható energiafelhasználáshoz kapcsolódó innovációkat mutatják be tudományos aspektusból. A II. Tudományfesztivál célja a tudományos ismeretterjesztés, a magyar tudományos fejlesztések megismertetése az érdeklődőkkel, a tehetséggondozás, a fenntartható energiagazdálkodás bemutatása, valamint a tudomány népszerűsítése egy minden korosztály számára vonzó ünnep keretében.

A fesztivált a Magyar Nemzeti Múzeum, a tudományos ismeretterjesztésben és a tehetséggondozásban sok évtizedes tapasztalatokkal rendelkező TIT Kossuth Klub Egyesület, az ifjúsági tudományos programok szervezésében élenjáró Bolyai Pedagógiai Alapítvány, valamint a rendezvényszervezés és a társadalmi felelősségvállalás terén szerzett tapasztalatait kamatoztatva az Outdoor Mission szervezi.

A Múzeumkert a street science programelemeknek ad otthont. Itt többek között egy erre az alkalomra kifejlesztett megújuló energia tanösvényen szerezhet ismereteket a nagyközönség. A fenntartható közlekedés szekcióban az érdeklődők megújuló energiával működő, valamint energiatakarékos járművekkel és egyedülálló magyar fejlesztésekkel találkozhatnak. Ezek közül néhányat a Pollack Mihály téren szervezett fenntartható futamon ki is próbálhatnak. A fenntartható energiapavilon a különféle alkalmazási területekbe enged betekintést. A felnövekvő nemzedék képviselői pedig az öko-játszótéren szerezhetnek ismereteket szórakoztató módon.

Ezzel egy időben, a Kossuth Klubban tudományos népszerűsítő előadásokra, beszélgetésekre, technológia bemutatókra, tudományos ismeretterjesztő vetítésekre, ifjú tehetségek tudományos versenyeire kerül sor.

A Magyar Nemzeti Múzeum épületében pedig több tudományos témát felölelő kiállítás is nyílik erre az alkalomra. Bemutatkozik a 110 éves Eötvös-inga, a Gömböc kiállítás, valamint „Az évszázad katasztrófája” címmel nyílik fotótárlat a vörösiszap-katasztrófáról és az újjáépítésről. A TudásPresszóban pedig tudományos talk-show keretében a tudomány érdekességeiről dr. Fábri György beszélget vendégeivel.

További információ:
Völgyi Katalin
Tel: 30/346-1107
E-mail: volgyi@outdoormission.hu
http://www.tudomanyfesztival.hu/