2012.06.08. péntek
Nyomtatás

Tehetségek köszöntése

A 2012. június 6-i Tehetségnap keretében került sor a fővárosi és az országos versenyek fővárosi fordulóin első három helyezést elért tanulók és felkészítő tanáraik köszöntésére.

Délelőtt a MÜPA konferenciatermében ünnepelték a Komplex Rajzverseny, a Gondolattúra a Ludwigban műelemző, a Digitális képalkotó, továbbá a Fizika és a matematika a tudományokban és művészetben versenyek helyezettjeit, felkészítő tanárait.

A megjelenteket köszöntötte és a díjakat átadta Kucsák László országgyűlési képviselő, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának alelnöke, Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere.

Sárik Zoltán, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet igazgatója köszöntője után az ünnepélyt színesítette a Dohnányi Ernő zeneiskola diákjainak és tanárainak műsora, melyben gitárszóló, duett, tangóharmonika és énekprodukciók hangzottak el.

Délután a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Dísztermében folytatódott a program. B. Horváth Andrea vezető pedagógus zongorakíséretével a megjelentek közösen elénekelték a Himnuszt, majd Sárik Zoltán igazgató nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében kiemelte, hogy 150 iskola 5000 diákja számára a hat országos verseny budapesti fordulója mellett 19 saját versenyt szervezett az Intézet, melyek közül 9-ben hirdetnek eredményt a délelőtti 5 után. Tizenegy verseny eredményhirdetésére korábban, közvetlenül a verseny végeztével került sor.

A főpolgármester-helyettesi köszöntő előtt Mozart F-dúr szonáta 1. tételét adta elő oboán Pálinkás Réka (felkészítő tanára Munia Zoltán volt).

Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes köszöntőjében kiemelte a versenyhelyezések mögötti szorgalommal párosuló tehetség és a tehetséggondozó pedagógusi munka összefogásának fontosságát. Örömmel nyugtázta, hogy több díjazott is külön gondot fordít anyanyelvünk ápolására, és szorgalmazta, a diákok a kiemelkedő versenyeredményeik mellett szociális kompetenciáik fejlesztésére is fordítsanak energiát.

A főpolgármester úr ezt követően átadta a díjakat a Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny, az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny fővárosi fordulója, az"Édes anyanyelvünk" Országos Nyelvhasználati Verseny fővárosi fordulója, a Szép Magyar Beszéd Verseny fővárosi fordulója, az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny fővárosi fordulója, a Rejtelmes élet angol és német nyelvű kreatív íróverseny, valamint az IKT technikák alkalmazása az iskolai könyvtárban verseny első három helyezettjének.

A díjátadó ünnepség zárásaként a Rejtelmes élet című angol és német nyelvű kreatív íróverseny legjobbnak ítélt írásait olvasták fel a versenyzők, majd összefoglalták a történeteket magyarul is. A szórakoztató, misztikumot sem nélkülöző szövegek meglepően sok életbölcsességet és tanulságot közvetítettek a hallgatóságnak. Az érdeklődök a műveket

http://www.fppti.hu/muveltsegiteruletek/eloidegennyelv/nemet/hirek/kreativ2012.html
vagy a
http://www.fppti.hu/muveltsegiteruletek/eloidegennyelv/angol/hirek/kreativ2012.html
hivatkozáson olvashatják el.

A rendezvényről tudósított a főváros honlapja és a Metropol is.

Kapcsolódó anyagok

Díjátadás a Művészetek Palotájában

Díjátadás a Fazekas Mihaly Gimnáziumban