2013.05.02. csütörtök
Nyomtatás

A „Tiszán innen-Dunán túl” minősítő verseny döntője

Ismét találkoznak az ország népdalénekes diákjai az országos minősítő verseny döntőjén Budapesten, a Néprajzi Múzeumban.

Immáron nyolcadik alkalommal gyűlnek össze hazánk minden tájáról az iskolai, települési fordulókon túljutott, a megyei-fővárosi selejtezőkön kimagasló produkciót nyújtó tanulók a múzeum impozáns termeiben. Ebben az évben a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai támogatásával a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közoktatásért Közalapítvány rendezi a találkozót, a Néprajzi Múzeum segítségével.

A verseny döntőjét az előre kihirdetett időpontban, 2013. május 11-én (szombat) 9.00 - 17.00 rendezik a szervezők.

Helyszín: Budapesti Néprajzi Múzeum (1055 Kossuth tér 12.)
Gyülekező, regisztráció 9.00
Ünnepélyes megnyitó: 10.00-11.00
Verseny indítása. 11.00

Az eredményhirdetések várhatóan 15.00-16.00 között zajlanak az eredeti helyszíneken, az eredményhirdetést követően a versenyzőknek, érdeklődőknek táncházat szervezünk.
A találkozó időtartama alatt a fiatalok kézműves foglalkozásokon, tárlatvezetésen, parlamenti látogatáson vehetnek részt.
A bemutatók meghallgatásait párhuzamosan három helyszínen szervezik a rendezők.

Az ünnepélyes megnyitón, élő népdalkincsünk megjelenítése mellett, megismerkedhetnek a vendégek a Pestszentlőrinc- Pestszentimre önkormányzata által támogatott lengyel hagyományőrző társulat programjával.

Élményekben gazdag részvételt, eredményes felkészülést kívánnak a rendezők.

Felhívjuk a résztvevők szíves figyelmét a Kossuth tér átépítése miatti parkolási lehetőségek megváltozására, a Kossuth teret valószínűleg lezárják, ezért a környező utcákban lehet parkolni.

Varga Ferenc
pedagógiai szakértő
művészetek