2012.01.31. kedd
Nyomtatás

Tiéd a város - könyvbemutató és kiállításmegnyitó

2012. február 3-án 18.30 órai kezdettel könyvbemutató és kiállítás megnyitó lesz a Két Egér Könyvesboltban. Másnap délelőtt 11 órától modellépítő workshoppal várják a gyerekeket.  

Milyen a város, amelyben élek? Melyek a legfőbb értékei? Hogyan működik? Hogyan tudok eligazodni benne? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a KultúrAktív Egyesület gyerekeknek szóló városismertető könyvsorozata, miközben játékos feladatokon keresztül ösztönzi a gyerekeket saját lakóhelyük felfedezésére. A bemutatón a szerzők beszélnek a könyvek szellemiségéről és a módszerekről, amelyek segítségével nyitottá kívánják tenni a gyerekeket az épített környezet sajátosságai és problémái iránt. A bemutató apropója, hogy Pécs, Sepsiszentgyörgy és Kudimkar után 2012-ben Egerben és Budapesten jelennek meg a sorozat következő kötetei. A könyvek használatához kötetlen beszélgetés keretében kívánnak impulzusokat adni és kapni a szerzők.
A könyvbemutatót a kötetek grafikusainak (Sirály Dóri, Orsós Erzsébet és Kozma Bernadett) illusztrációiból válogatott kiállítás kíséri, a könyvek vizuális kialakítását a rendezvény során a művészek mutatják be.
A bemutatón a kötetek és a kiállított illusztrációk megvásárolhatók.

A kiállítás 2012. február 18-ig látogatható (hétfőtől péntekig: 10:00–20:00; szombaton: 10:00–15:00)

Két Egér Könyvesbolt
1092 Budapest, Ráday u. 20.
KultúrAktív Egyesület

www.kulturaktiv.hu 
info@kulturaktiv.hu 
www.epitettkornyezet.blogspot.com