2015.03.30. hétfő
Nyomtatás

Tehetséggondozási konferenciát rendez az ELTE

A 2015. április 7-i konferencián az ELTE hallgatói – külső szakértők és az ELTE oktatói bevonásával – vitatják meg a tehetséggondozás jó gyakorlatait, valamint a továbbfejlődés lehetőségeit és akadályozó tényezőit. 

 

Időpont: 2015. április 7. 10:00
Helyszín: ELTE ÁJK Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.) 

A délelőtti szekcióban a tehetséggondozási formák tapasztalatairól és a fejlődési lehetőségekről rendeznek kerekasztal-beszélgetést.
Az előadók Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, a hallgatói ügyek rektori biztosa; Szalay Péter egyetemi tanár, a Bolyai Szakkollégium igazgatója; Takó Ferenc és Tóth Károly hallgatók lesznek.
A beszélgetéshez külső szakértők – Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa; Bagdy Emőke tehetségkutató pszichológus; Ilyés Márton, a Rajk László Szakkollégium igazgatója és Szendrő Péter, az OTDT elnöke – szólnak hozzá.

A konferenciához kapcsolódóan korábban hallgatói pályázatot hirdettek, a jelentkezők közül választották ki azt a közel 40 egyetemi hallgatót és gyakorlóiskolai diákot, akik a délutáni workshopok bevezető előadásait tartják.

A szekciókban szó lesz az egyetemisták és középiskolások együttműködéséről, a szakkollégiumi közösségépítésről, a tudományos diákköri munka motivációiról és a tehetséggondozás előtt álló akadályokról is. 

A konferencia a „Felsőoktatási tehetséggondozó konferenciák és versenyek megszervezésének támogatása” című NTP-FTK-M-14 pályázati forrásból kerül finanszírozásra.

Részletes program
Plakát
Meghívó