2011.06.20. hétfő
Nyomtatás

Tehetséggondozás az elnyert projektek tükrében

Hálózatépítés

A Fővárosi Pedagógiai Napok rendezvénysorozat kiemelt programjaként a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet a TÁMOP 3.4.4./B-08/2/KMR-2009-0030 pályázati projekt keretében 2010. december 8-án hálózatépítő konferenciát szervezett.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében kiírt 3.4.4/B/08/2-KMR pályázaton sikeresen pályázott a Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker projektcímmel. A projekt célja, hogy hozzájáruljon a tehetséggondozás és -fejlesztés már létező, jól bevált gyakorlatának kiszélesítéséhez, együttműködésen alapuló hálózat működtetésével, multiplikátori program kidolgozásával, rendezvényszervezéssel és ezek népszerűsítésével.

 

 

Az MFPI 2010. december 8-án 14-17 óráig Tehetséggondozás az elnyert projektek tükrében címmel hálózatépítő konferenciát szervezett a tehetségesekért, a tehetségfejlesztésért. A konferencia helyszíne a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet (1088, Budapest, Vas u.8-10.) volt.

A konferencia előadásokból és kerekasztal-beszélgetésből állt. A rendezvényt Dr. Petőcz Éva, a Mérei Ferenc Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet felsőoktatási referense, a TÁMOP 3.4.4./B-08/2/KMR-2009-0030 projekt vezetője nyitotta meg.

Az első előadást Sütő Lászlóné, a Batthyány Ilona Általános és Közösségi Iskola szakmai vezetője tartotta, „Tehetséggondozás, tehetségfejlesztés az óvodától az érettségiig” címmel. Ezt követette Bondzsér Zita verseny- és akkreditació koordinátor, aTÁMOP 3.4.4. B projekt szakmai vezetőjének  előadása, melyben ismertette az MFPI TÁMOP 3.4.4. /B/08/2-KMR-2009-0030. számú projekt tehetségsegítő hálózatépítő programját, beszámolt a projekt eddigi eredményeiről.

A két előadás után került sor a kerekasztal-beszélgetésre. A kerekasztal-beszélgetés témája a TÁMOP 3.4.4. B pályázat nyerteseinek tehetségsegítő hálózatépítő munkája volt, a résztvevők, a TÁMOP 3.4.3. és a TÁMOP3.4.4.B nyertesei együttműködési megállapodásokat készítettek elő. A moderátor Dr. Petőcz Éva, a TÁMOP 3.4.4. B. projekt vezetője és Bondzsér Zita, a TÁMOP 3.4.4. B. projekt szakmai felelőse volt.

A tehetséggondozás, tehetségfejlesztés iránt elkötelezett kollégák megosztották egymással tapasztalataikat. A tudásmegosztást segítő, jó gyakorlatokat megjelenítő kiadvány előkészítő megbeszélésére is sor került, konkretizálódott a kiadvány tematikai bontása is.

A délután utolsó előadásaként Dr. Heimann Ilona, az ELTE PPK docensének előadására került sor, aki „A tehetséggondozás, kiválasztás, fejlesztés sarokkövei a pedagógiai programokban” címmel ismertette a tehetségfejlesztéshez elengedhetetlen pedagógiai és pszichológiai ismereteket.

17.00 órakor került sor a konferencia zárására, a résztvevők mint a tehetséggondozó hálózat tagjai a további együttműködések terveivel indultak útnak.

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.”