2011.10.25. kedd
Nyomtatás

Néhány gondolat egy újszerű program budapesti megvalósításáról

2011. november 18-án Budapest – Belvárosában kerül sor egy újszerű program megrendezésére, amely a „TEDxYouth” címet viseli.

A szó jelentése: „kreatív géniusz”. Az életre hívó szervezők a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutatnak be.

A konferencián szereplő diákok, fiatalok arra kaptak felkérést, hogy újító kísérleteket adjanak számot, továbbá tájékoztatást engedjenek bepillantást innovatív kezdeményezéseikbe.

Az egész napos konferencia kb. 60 perces előadás-blokkokból áll, amelyekben 5-15 perces előadások kapnak helyet. A 40-50 perces szünetek alkalmat adnak a személyes tájékozódásra.

Kik a szereplők, az előadók?
Olyan fiatal tehetségek, akik különböző versenyeken, pályázatokon, tanulmányaik során, szakmájukban vagy hobbijukban újító elképzelésekkel kitűnnek társaik közül, kimagasló eredményeket értek el az élet bármely területén. 

Milyen céllal szervezték meg a konferenciát?

A felfedezés, a bemutatás lehetőségével élnek a szervezők, tehát olyan fiatal, erős alkotó szellemi közösséget hívnak életre, amelynek tagjai mintául szolgálhatnak a korosztály tagjainak.

Végső cél: integrálni a fiatalokat egy inspiráló hazai gondolkodó közösségbe, amelyben lehetőséget kapnak további fejlődésre, kutatásra, alkotásra.

Tehát a program időpontja: 2011. november 18. (péntek), egész nap, helyszíne: Budapest – belváros
 

Részletes információ és jelentkezési lehetőség a TEDxYouth@Budapest internetes oldalon.