2012.03.06. kedd
Nyomtatás

„Nekem szülőhazám …” - komplex tanulmányi csapatverseny

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája 7-8. évfolyamos diákoknak komplex tanulmányi csapatversenyt hirdet.

A verseny célja: Történelmi, tudományos, természeti és kulturális örökségünk megismerése és különféle szempontok szerinti feldolgozása, egyéni módon történő összegzése és felhasználása kulcskompetenciák alkalmazásával. A kooperatív tanulás, a csapatmunka, a tanulók kreativitásának ösztönzése, a résztvevők általános intellektuális, művészeti és problémamegoldó képességeinek fejlesztése, valamint a kommunikáció különféle formáinak alkalmazása. Komplexitásával a korábban szerzett tudás szintézisére, valamint önálló kutatásra, ismeretszerzésre sarkall.

A jelentkezés és a részvétel feltételei: A versenyre jelentkezhet az ország bármely iskolája, amelyben 7-8. évfolyamon oktatás folyik. Egy iskolából csak egy csapat nevezhet. A csapatok létszáma és összetétele szabadon változhat, az iskolát a döntőben azonban csak egy négyfős csapat képviselheti.

A verseny témája, ismeretanyaga, felkészüléshez felhasználható irodalom:

A munka során bármilyen segédanyag vagy taneszköz (tankönyvek, kézikönyvek, internet, stb.) igénybe vehető.

A nevezés módja, határideje: A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájának honlapjáról letölthető jelentkezési lap, valamint az első forduló feladatlapjának beküldésével.

E-mail cím: tcsatary@gmail.com; nekemszulohazam@gmail.com

Nevezési díj: nincs

Fordulók (időpontok, helyszínek, a fordulók feladatainak rövid ismertetése):

1. forduló:
Az első, internetes forduló tartalmaz a lakóhelyre, régióra vonatkozó kreatív feladatokat, valamint a teljes országra vonatkozó, változatos típusú kérdésekből álló feladatlapot. A megoldásokat interneten kell eljuttatni a szervezőkhöz.
Határidő: április 30.

2. forduló:
Kreatív és manuális készségeket mozgósító, alkotó feladat.
Határidő: június 2.

3. (döntő) forduló:
A döntő írásbeli és szóbeli kommunikációs feladatokból, illetve különféle villámkérdésekből áll, melyek tartalmilag kötődnek az előző fordulókhoz.

Az első két fordulóban gyűjtött pontok alapján a legjobb eredményt elért négy csapat jut a döntőbe. Erről a csapatok e-mailben értesülnek.

Díjazás: emléklap, oklevél, könyv- és tárgyjutalmak

A szervezők elérhetősége :
Dr.Vargáné Csatáry Tünde
4024 Debrecen, Kossuth u. 33.
e-mail: tcsatary@gmail.com