2011.12.21. szerda
Nyomtatás

Robotprogramozó csapatverseny

Harmadik alkalommal rendezi meg a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium a 2011/2012. tanévben a kétfordulós III. LEGO Robotprogramozó országos csapatversenyt az 5-8. évfolyamos diákok számára.

A verseny résztvevői:
I. kategória: 5. évfolyamos tanulók
II. kategória: 6. évfolyamos tanulók
III. kategória: 7-8. évfolyamos tanulók
A II. és III. kategóriában indulók számára a versenyt két fordulóban rendezik meg. Az I. kategóriában nevezett csapatok, csak a 2. fordulóban vesznek részt. A versenyre, iskolatípustól függetlenül, bármely 5-8. iskolai évfolyam tanulói nevezhetnek 2-3 fős csapattal. Az I. és II. kategóriában egy csapat tagjai csak azonos évfolyamra járó, de különböző iskolák tanulói is lehetnek. A III. kategóriában a csapattagok különböző (7. vagy 8.) évfolyamos tanulók is lehetnek. Egy tanuló csak egy csapatnak lehet tagja. Egy iskolából több csapat is nevezhet.

A verseny menete:
1. forduló
A résztvevő csapatok a verseny weblapjáról letöltik a feladatsorokat és azok megoldásainak forráskódját a megadott határidőig a szervezőkhöz e-mailben elküldik. A beküldött megoldásokat a zsűri értékeli és kategóriánként a legjobb eredményt elért tíz csapatot hívja be a 2. (döntő) fordulóba. Pontegyenlőség esetén a megoldásokat előbb beküldő csapat ér el jobb helyezést.
2. forduló
I. és II. kategória:
A résztvevő csapatok nyomtatva megkapják a kategóriájuknak megfelelő feladatsort. A programok elkészítésére a csapatoknak 90 perc áll a rendelkezésükre. Ezen idő letelte után a csapatok feltöltik az elkészített programokat a csapat versenyrobotjára. A csapatok a robotra feltöltött programokat a zsűri előtt bemutatják. A bemutató időtartama csapatonként 5-6 perc.
III. kategória:
Ebben a kategóriában a verseny rapid rendszerben kerül lebonyolításra. A részvevő csapatokkal a szervezők egyszerre egy feladatot ismertetnek, amelynek kitűzést nyomtatva is megkapják. Ezt követően a csapatoknak 10-15 perc áll rendelkezésére a feladat megoldására. Ezen idő letelte után a csapatok feltöltik az elkészített programot a csapat versenyrobotjára. A csapatok a robotra feltöltött programokat bemutatják. A bemutató után kerül sor a következő versenyfeladat ismertetésére és csapat általi megoldására. Összesen 5-6 feladat kerül kitűzésre. A feladat nehézsége alapján a megoldására fordítható idő 10-15 perc.

Nevezési határidő: 2012. január 31.
Nevezni és a megoldásokat beküldeni robotika.bjg@gmail.com címre küldött emailben lehet.
A nevezés tartalmazza a következőket:
1. Csapat neve.
2. Csapattagok neve, iskolája, évfolyama.
3. A csapat e-mail címe (egy e-mail cím).
4. A csapattagok felkészítő, segítő tanárainak a neve.
5. A II. és III. kategóriában versenyző csapatok számára a nevezéssel egyszerre az 1. feladatsor megoldásait is be kell küldeni.

Kapcsolódó anyagok

Versenyfelhívás (340KB)