2013.03.14. csütörtök
Nyomtatás

A Pro Progressio Alapítvány pályázata

A Pro Progressio Alapítvány pályázatot hirdet középiskolák részére a műszaki és természettudományi ismeretek oktatásának támogatására és népszerűsítésére, valamint az ezt oktató pedagógusok elismerésére.

magyarországi középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakközépiskolák) két kategóriában pályázhatnak:

a) Természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események szervezésének támogatására.
A rendezvények lehetnek iskolai, körzeti, esetleg regionális tanulmányi versenyek a természettudományok, a matematika és az informatika témaköréből, olyan kiállítások, amelyek a mérnöki szakmát mutatják be a fiataloknak, fakultatív előadások, szakkörök szervezése, ehhez szükséges kísérleti eszközök beszerzése, illetve ezek kombinációja, vagy bármilyen további ötletes megoldás a műszaki-természettudományi terület iránti figyelem felkeltésére.

b)  A 2013. évi Pro Progressio ösztöndíj olyan matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos fiatal tanárok támogatására, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, és akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, sikerrel szerepeltek középiskolai tanulmányi versenyeken, és van, vagy voltak olyan diákjaik, akik érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatják (vagy folytatták) tanulmányaikat.

A pályázatok díjazása:

A pályázatok díjazására az
a) pont esetében 3 millió Ft-ot, a
b) pont esetében 3 millió Ft-ot,
azaz összesen, 6 millió Ft-ot különített el az alapítvány kuratóriuma.

Az elnyerhető pályázati támogatás összege: 
a) pont esetében max. 300 eFt/oktatási intézmény
b) pont esetében max. 300 eFt/fő.

A pályázat terjedelme max. 4 oldal, mely

a) pont esetén tartalmazza a megvalósítandó természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események részletes leírását,/tematikáját, azok tervezett időpontjait és a tételes költségvetést, melyeket a ppai@mail.bme.hu címre kell eljuttatni pdf formában. (Kinyomtatva nem kell elküldeni semmit.)

A pályázat érvényességéhez kérjük kitölteni a http://www.proprogressio.hu/ címen elérhető 1.sz. online adatlapot is.

b)   pont esetén a pályázó pedagógus szakmai életrajzát, az iskola igazgatójának javaslatát, melyeket pdf formában kérjük eljuttatni a ppai@mail.bme.hu címre. (Kinyomtatva nem kell elküldeni semmit). A pályázat érvényességéhez ki kell tölteni a http://www.proprogressio.hu/ címen elérhető 1. és 2. számú online adatlapot is.

A Pro Progressio ösztöndíjpályázatra csak olyan 1962-ben vagy később született tanárok pályázhatnak, akik az elmúlt három évben (2010-2011-2012) ilyen irányú tevékenységükért semmilyen elismerésben (díjban) nem részesültek.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. április 30.

A pályázatokat az ppai@mail.bme.hu címre kell eljuttatni elektronikus formában:

A pályázatok beadásával kapcsolatos útmutató és a kitöltendő adatlapok az alapítvány honlapjáról tölthetők le: http://proprogressio.hu/