2014.04.29. kedd
Nyomtatás

III. Tehetségnap a Néprajzi Múzeumban

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szakmai szolgáltatásai között fontos helyet foglal el a tehetséggondozás. Az Intézet immár harmadik alkalommal rendezett Tehetségnapot, aminek a Néprajzi Múzeum adott otthont. Ezen a napon volt az Intézet által szervezett „Tiszán innen-Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítőverseny országos döntője is.

2010-ben a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében kiírt 3.4.4/B-08/2/KMR pályázaton a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet  "Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker" című projektje nyert. A III. Tehetségnap a projekt fenntartás keretében zajlott.

A III. Tehetségnapon a döntőre váró diákok és az érdeklődő gyerekek egyaránt részt vettek. Kipróbálhattak logikai képességfejlesztő játékokat és fejtörőket.

Nagy sikere volt a Málnási Gábor, tanácsadó (FPSZ) által immár harmadik éve vezetett matematikai –logikai képességek azonosítását és fejlesztését szolgáló játékoknak valamint a Bogyó Mária, pedagógiai előadó (MFPI) által bemutatott logikai fejtörőknek.

Málnási Gábor, pedagógiai szakértő

Bogyó Mária, pedagógiai előadó

A kreativitás fejlesztésének remek lehetőséget biztosított a Pöcök együttes kézműves foglalkozása, ahol népi motívumok megismerésén keresztül sajátíthatták el a gyermekek a szövés, fonás, gyöngyfűzés technikáit.

Bondzsér Zita
pedagógiai szakértő
tehetséggondozás szakterület