2015.08.26. szerda
Nyomtatás

Képregény pályázatot indít az OFI az olvasás világnapja alkalmából

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) 1965-ben szeptember nyolcadikát az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánította, és azóta ezen a napon világszerte figyelemfelkeltő programokkal népszerűsítik az írás és olvasás fontosságát. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) is csatlakozik az Olvasás Világnapja alkalmából megrendezendő Műveltség Hete 2015 című nemzetközi rendezvénysorozathoz.

A pályázók köre: 7-8. évfolyamos általános iskolai, valamint 9-10. évfolyamos középiskolai tanulók.

A képregény témája: "A műveltség híd a nyomorból a remény felé" (Kofi Annan)

A pályázat részletei:

A pályázó tanulók háromfős csoportokban olyan történeteket mutatnak be magyar és/vagy angol nyelvű feliratokkal, amelyekben az írás- és olvasástudás, a műveltség megszerzése pozitív irányban változtatta meg a szereplő(k) életét. A képregények minimum öt, maximum tíz oldalból állhatnak. Egy oldal maximum nyolc képkockát tartalmazhat. A képregények készülhetnek saját készítésű digitális rajzokból vagy fotókból, illetve beszkennelt és elektronikusan képregénnyé összefűzött kézi rajzokból.

A pályázati anyag formai követelményei:

Az egyes képregényoldalak PDFformátumban, 300 DPI felbontással, színes vagy fekete-fehér grafikával, maximum A/4-es méretben (210 x 297 mm) készítendők el.

A pályázatok benyújtása: Határidő: 2015. szeptember 17-e, amely a Műveltség Hete 2015 nemzetközi program zárónapja. A beérkező pályaműveket a megadott linkre kérjük feltölteni:

http://ofi.hu/kepregeny-palyazat-jelentkezesi-adatlap-az-olvasas-vilagnapja-alkalmabol-jelentkezesi-urlap

Nevezési díj: nincs

Zsűri: az OFI által felkért neves szakértők

Eredményhirdetés: 2015. október 1-jén

Díj: Az első három helyezett csapat kategóriánként (7-8. osztály, illetve 9-10. osztály) értékes tárgyi jutalomban részesül.

A legjobb pályaműveket közzétesszük az OFI honlapján.

További információ: kakonyi.lucia@ofi.hu

Forrás: ofi.hu