2012.03.06. kedd
Nyomtatás

MOL Tehetségtámogató Program

A MOL Tehetségtámogató Program fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük. A nyertesek eszköztámogatásban vagy útiköltség támogatásban részesülnek.

2012-ben is meghirdetjük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázatokat eszközvásárlásra és útiköltség-támogatásra lehet benyújtani. A pályázatok beadási határideje 2012. március 30.

 A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg május végén. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segíti, amelynek tagja Dénes Ferenc sportközgazdász, Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Utánpótlásnevelési Intézet igazgatója. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vesszük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2011-ben összesen 125 sportolót tudott az alapítvány kuratóriuma támogatásban részesíteni összesen közel   25 millió forint értékben. A támogatottak között olyan tehetséges fiatalok szerepeltek, mint Földházi Zsófia többszörös  ifjúsági világ- és Európa-bajnok öttusázó, Kapás Boglárka úszó, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, és Rapport Richárd sakkozó, nemzetközi sakknagymester.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében, amelyre a korábban már támogatott, de továbbra is jó eredményeket felmutató sportolók pályázhatnak. Ebben a kategóriában 2011-ben figyelemmel kísértük és támogattuk Fucsovics Márton teniszezőt, Kovács Henri díjugratót és Tóth Zsófia triatlonistát.

Forrás és a pályázati dokumentáció: Új Európa Alapítvány