2012.02.23. csütörtök
Nyomtatás

Önkéntes segítőket vár nyári táborába a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Művészeti Tehetséggondozó Tábor szervezői várják azokat a 20. életévüket betöltött jelentkezőket, akik felkészült, kreatív, motivált, empatikus, gyakorlati tapasztalattal bíró, kiegyensúlyozott személyiségek, kommunikatívak, csapatjátékosok, nyitottak az új befogadására, és örömmel vesznek részt gyermekekkel kreatív, tehetségfejlesztő, szabadidős tevékenységekben.

Az Alapítvány, amely immár ötödik éve közhasznú, nonprofit tevékenységet végez a szocio-kulturálisan hátrányos helyzetű, sportban, vagy művészetekben tehetséges gyermekek térítésmentes, komplex tehetséggondozása érdekében. Az Alapítvány szervezésében eddig 250 kisiskolás gyermek vehetett részt tehetséggondozó táborokban. Az Alapítvány szakmai tevékenysége a Magyar Géniusz Program szakmai zsűri értékelése alapján bekerült a 10 példaértékű tehetségsegítő program közé. (www.geniuszportal.hu )

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 2010-ben a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács felmérése alapján, kiérdemelte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.

A 2012. évi, nyári sport és művészeti tehetséggondozó táborokban, azon 3-4. osztályos kisiskolások vehetnek részt, akik az anyagi körülményeik miatt rászorultak és családjuk egyéb szociális szempontból is hátrányos helyzetű, továbbá korosztályukhoz képest kiemelkedő teljesítményt mutatnak bármely művészeti ágban, vagy a sport területen.

Újdonság idén a Felfedező tehetséggondozó tábor, amely a levegőben, a földön és a vízben rejlő, felfedezésre váró „titkokat” keresi a felső tagozatos, természettudományokban, informatikában és matematikában tehetséget mutató, rászorult gyermekekkel.

A tábor helyszíne:
Vackor Vár Erdei Iskola (6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Belsőnyír 202.)

A tábor ideje:
2012. július 16-20.

Az Alapítvány várja a tábor tervezéséhez, előkészületi munkáihoz és lebonyolításához is az aktív, gyakorlott jelentkezőket!

Az önkéntes TUDOROK egy több lépcsős kiválasztási rendszert követően csatlakozhatnak a nyári, tehetséggondozó táborok és az évközi programok felnőtt csapatához.

A TUDORrá válás folyamata:

  1. Motiváltság a jelentkezésre. A kitöltött Jelentkezési lap eljuttatása az Alapítványnak,

  2. A TUDOR jelöltek a Jelentkezési lap kitöltése után személyiség- és érzelmi intelligencia tesztet töltenek ki,

  3. A tesztek kiértékelése után a jelentkezők egyéni interjún vesznek részt,

  4. A feladatok megvalósításához leginkább közel álló jelentkezők közül kérjük fel a TUDOR jelölteket az alapozó képzéseken való részvételre, amelyek során válik a jelentkező az alapismeretekből felkészített TUDORrá,

  5. Aktív részvétel a második felkészítő fázison, amelynek célja a tehetségfejlesztő program megismerése, elsajátítása és a levezetésére való jártasságok megszerzése.

Az Alapítvány térítésmentesen, szervezetten (bérelt autóbusszal) a gyermekekkel együtt, biztosítja az oda-visszautazást Budapestről a tábor helyszínére. Továbbá a napi ötszöri étkezést, a teljes körű tábori programot és a fürdőszobás szálláshelyet.

Jelentkezés:
levélben (Messzehangzó Tehetségek Alapítvány, 1011 Budapest, Hunyadi János út 13.) vagy
e-mailen: info@messzehangzo.hu

 

Kapcsolódó anyagok

Plakát (79KB)

Jelentkezési lap (85KB)