2011.11.03. csütörtök
Nyomtatás

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Záró rendezvénye

A negyedik éve működő Messzehangzó Tehetségek Alapítvány munkájának eredménye 250 nehéz sorsú, sportban, vagy művészetekben tehetséget mutató kisgyermek alapítványi tehetséggondozó programba bekerülése.

A Messzehangzó Tehetségnapon november 18-án 18.00-20.00 között közülük több mint 50-en kapnak lehetőséget, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (1105. Budapest, Szent László tér 7-14.) megmutathassák tudásukat egymásnak, szüleiknek, pedagógusaiknak és mindazoknak, akik e programok létrejöttéhez anyagilag és szellemileg hozzájárultak és a jövőben is segítik majd a megvalósulását.

A program színes és változatos lesz, amilyenek maguk a gyermekek. A zenélő gyermekek magyarországi sikereiken túl nemzetközi versenyeken is rangos helyezéseket értek el. Az Alsóerdősori Általános Iskola gyermekkórusa karácsonyi dalokat ad majd elő, a világot járt, különböző néptáncegyüttesekben tanuló gyermekek pedig szólóprodukcióban is bővelkedő táncházat varázsolnak a színpadra.  Az Alapítvány által patronált ösztöndíjasok minitársulata egy színdarabrészletet ad elő, a sportolók pedig szaltózó show-t, tornabemutatókat, birkózást és kick-boxot. A kiváló kézügyességű gyermekek rajzait kiállítás keretében tekinthetik meg a rendezvény látogatói, csakúgy, mint a Messzehangzó táborokban vagy a nyári Tehetségnapon készült fotókból összeállított kiállítást.

A rendezvény egyik fő eseménye az ösztöndíjátadás. A 17 díjazott a rendezvény díszvendégétől, Varnus Xavér orgonaművész-zeneszerzőtől veheti át az oklevelét, aki a fellépő gyermekekkel egy közös, kreatív meglepetésprodukcióban vesz részt.

Forrás: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Kapcsolódó anyagok

Meghívó (674KB)