2013.03.18. hétfő
Nyomtatás

Természettudományos témában pályázatot hírdet a Messzehangzó Alapítvány

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány pályázatot hirdet Természettudományos témában
Mit tehetek Európáért, mit tehetek a jövő(m)ért? címmel 2013 - a Polgárok Európai Éve, az uniós állampolgárságot létrehozó maastrichti szerződés 20. évfordulója alkalmából.

Te, aki most e sorokat olvasod, Európa egy apró, de annál értékesebb gyöngyszeme vagy, és rajtad is múlik, milyen lesz a világ az elkövetkező évtizedekben!

Te vagy, Te leszel Európa jövője.

Bizonyára szűkebb környezetedben is több közösség tagja vagy, és megtapasztalod a mindennapokban, hogy mennyire jó érzés egy csapathoz tartozni. Európa lakosaként egy sokkal nagyobb, de annál sokszínűbb közösség szerves részeként megőrizheted nemzeted hagyományait, ugyanakkor nyitott lehetsz más országok merőben más szokásainak befogadására is, hiszen egyszerre vagy egy nemzet és egy nagyobb, nemzetközi közösség egyenrangú tagja is.

Választható témák

  1. Az EU polgáraként Te is szabadon utazhatsz a tagországok között, sőt tanulhatsz, vagy később dolgozhatsz is bárhol. Szerinted hogyan lehet hasznosítani itthon a külföldön látottakat, tanultakat? Hogyan lehetne a tudományos, kulturális, vallási, nemzeti különbözőségekben megtalálni az országunk számára hasznosat? Milyen előnyünk származhat abból, hogy több kultúra kapcsolódik össze? Hogyan tudnád elképzelni a fenntartható fejlődés megvalósítását Európában, Magyarországra nézve?

  2. Hogyan tennéd még színesebbé Európát? Hogyan lehetne a tudományos, kulturális, vallási, nemzeti különbözőségekben megtalálni azt a közös pontot, amely mindegyik nép hasznára válna? Szerinted hogyan őrizheti, tarthatja meg mindegyik nemzet a saját kultúráját, nyelvét, kutatásait, tudósait? Milyen új találmányok lendíthetnék előre Európa fejlődését? Hogyan tudnád elképzelni a fenntartható fejlődés megvalósítását Európára nézve?

Használd bátran a kreativitásodat és a tudásodat elsősorban a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a matematika és az informatika területén.

Kik pályázhatnak?

  • 5-7. osztályos, általános iskolás tanulók,

  • a természettudományok, az informatika és a matematika iránt komolyan érdeklődők,

  • nehéz körülmények között élők.

Hogyan pályázhatsz?

Írd le a gondolataidat, terveidet kézírással, minimum egy A4-es lapra! Örömmel várjuk, ha írásodat kiegészíted, DVD-vel, számítógépes grafikával, rajzzal, festménnyel, modellel…

Az elbírálásnál előnyben részesítjük az önálló gondolatokat, újszerű ötleteket, ugyanakkor a felhasznált források megjelölését is.

A pályázat díja:

Részvétel az Alapítvány Természettudományos tehetséggondozó táborában
A tábor időpontja: 2013. július 1-5.
A tábor helyszíne: Vackor Vár Erdei Iskola
(6044 Kecskemét- Hetényegyháza, Belsőnyír 202.)vagy értékes tárgynyeremények

A pályázat nyerteseinek az Alapítvány biztosítja a táborba oda-vissza utazást a Budapestről induló bérelt autóbusszal; a programokat; a kényelmes, 4-5 ágyas, fürdőszobás szállást; és a napi ötszöri étkezést.

Mit csinálhatsz a táborban?

Megismerheted közelről a Nyíri erdő rejtelmeit, számtalan kreatív, sokoldalú lehetőséget kapsz ahhoz, hogy megfigyeld, vizsgáld különböző eszközökkel a környezetünket és a jelenségeket. Megismerkedhetsz sok hasonló gondolkodású társaddal, és véleményedet összevetheted velük. A tudásod gyarapítása és a barátságok építése mellett lehetőséged lesz sokat sportolni, játszani, így feltöltődhetsz, és izgalmas élményeket szerezhetsz.

A pályázat további feltételeit itt olvashatod:
www.messzehangzo.hu, www.facebook.com/messzehangzo

Érdeklődhetsz a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnál:
Mobil: +36-20-665-9996, Tel.: +36-1-225-3582
E-mail: messzehangzo.krassoi@gmail.com

„Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része,
a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger,
Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el,
vagy barátaid házát, vagy a te birtokod.”
John Donne

Logo pályázat/data/cms157307/logo_palyazat.jpglogo_palyazat.jpgimage/jpeg442341363779848765

Kapcsolódó anyagok

Pályázati felhívás természettudományos (137KB)