2011.11.14. hétfő
Nyomtatás

Nemzeti Tehetség Program finanszírozása

Megjelent a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásáról szóló 152/2009. (VII. 23.) Korm. rendelet módosítása, illetve a Nemzeti Tehetség Program céljainak megvalósítását szolgáló kormányrendelet.

 

2011. november 9-én jelent meg a   Magyar Közlönyben a  233/2011. (XI.8) számú rendelet alatt, mely tartalmazza a tehetséggondozás, pályáztatás alapkoncepcióját. E koncepció hatással van a tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szervezőinek, pályázóinak munkáira is. A tanulmányi versenyek és tehetséggondozás témakörű  pályázatok a hatályba lépést követően kettős vezetés alatt állnak: egyfelől az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), másfelől a Wekerle Sándor Alapkezelő kezeli és  írja ki a pályázatokat és felügyeli a munkákat. Reményeink szerint hamarosan megjelennek a versenyek szervezői részére a tanulmányi és tehetséggondozó versenyek megszervezéséhez szükséges  pályázati kiírások a 2011/2012. tanévre.

A kormányrendelet a Nemzeti Tehetség Program céljainak megvalósítását szolgálja. A Nemzeti Tehetség Program feladatainak segítésére: „az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnek (OFI) juttatott eszközök felhasználása fölött az OFI a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum javaslatának figyelembevételével dönt.” A tehetségprogramról szóló támogatások konstrukcióit „a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum javaslatának figyelembevételével kell kidolgozni, illetve lehet módosítani”. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásáról, a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásának elveiről, valamint a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum létrehozásának és működésének elveiről szóló 126/2008. (XII. 4.) OGY határozatban foglaltak alapján kidolgozott kétéves cselekvési programokban meghatározott célra rendelt összeget megállapodás alapján a Wekerle Sándor Alapkezelő és az OFI részére kell biztosítani.

Kapcsolódó anyagok

A Nemzeti Tehetség Program finanszírozásáról szóló 233/2011. (XI. 8.) Korm. rendelet (917KB)