2012.06.18. hétfő
Nyomtatás

Megrajzolt elfogadás

A döntő zsűrijei előtt sikeresen megindokolták „A mi képregényünk” országos idegen nyelvű verseny csapatai, miért épp az ő képregényük érdemes a publikációra.

A kultúraközi kommunikáció és egymás elfogadása témáját angol vagy német nyelven informatikailag támogatott képregényben feldolgozó, a résztvevők művészeti, társas és problémamegoldó készségeit fejlesztő versenyre hívta a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet a szakközépiskolák és szakiskolák 9-10. évfolyamos tanulóit.

Az előzsűrizést követően a döntőbe jutott pályamunkákat készítőik prezentáció keretében mutatták be a többi csapatnak és a zsűrinek, külön kitérve a képregény készítésének és erősségeinek bemutatására, valamint arra, mi teszi egyedülállóvá, megjelentetésre éretté az alkotásukat.

Külön kategóriában versenyeztek angolból és németből a nyelvi előkészítős és kéttannyelvű szakközépiskolák tanulói, valamint az alapóraszámban nyelvet tanulók, de nyelvi előképzettségük a legcsekélyebb mértékben befolyásolta csupán az alkotások közötti különbségeket. A kategóriánként kihirdetett díjazottak mellett a Magyar Képregény Szövetség is hirdetett győzteseket: hat pályázat a szövetség blogján juthat az őket megillető szakmai nyilvánossághoz.

Kapcsolódó anyagok

A döntő képekben