2013.06.12. szerda
Nyomtatás

Képregény 2013

A Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet a 2012-13. tanévben is meghirdette az angol és német nyelvű képregény pályázatát. A feladat összetett volt. 

A versenyzők "A denevér, aki nem tudott repülni" címmel  képregényt készítettek, mellette gyűjtőmunkát végeztek a denevérekről, és naplót vezettek, amelyben angol vagy német nyelven dokumentálták a munkafolyamatot. A döntőbe jutott csapatok szóban is bemutatták kutatásuk eredményét, a képregény készítés folyamatát és megpróbálták meggyőzni a zsűrit az elkészült alkotások erősségeiről. A versenyzők kiállíthatták pályaművüket a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet könyvtárában.

A német nyelvű kategóriában, bár csak hat csapat versenyzett, a színvonal magas volt. Nívós képregények készültek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Magyar Képregény Szövetség által három legjobbnak ítélt pályamű a németes csapatok alkotásai közül került ki. Ezek a munkák megtekinthetők a Szövetség blogoldalán is. Az angol nyelvű kategóriában szintén születtek értékes alkotások.

A döntő programja nemcsak a prezentációkból állt. Amíg a zsűri értékelt, a csapatok megtekinthették a Pedagógiai Intézet közelében található Palota- vagy más szóval Mágnásnegyedet, gyönyörködhettek a XIX. századi palotákban, és néhányat megtekinthettek. Az eredményhirdetés előtt Bayer Antal a Magyar Képregény Szövetség képviseletében arról beszélt, hogyan is „működik” a képregénykészítés. A díjazottak képregényeket és Oxford angol szótárakat kaptak ajándékba.

Kapcsolódó anyagok

Képregény 2013 verseny programja (125KB)

A Képregény 2013 verseny díjazottjai (404KB)

Díjazott munkák: angol (5100KB)

Díjazott munkák: német (9864KB)

A Magyar Képregény Szövetség díjazottjai (4201KB)

Képregény 2013 képgaléria