2011.10.19. szerda
Nyomtatás

Junior Freshhh

a MOL természettudományos versenye

A MOL idén második alkalommal indítja el Junior Freshhh elnevezésű online természettudományi vetélkedőjét.

A vetélkedő célja a középiskolás diákok természettudományos ismereteinek bővítése mellett olyan élményhez juttatni a résztvevőket, amellyel tovább népszerűsíthetjük a természettudományos tárgyakat.

Néhány gondolat a tavalyi vetélkedő történéseiről. Tavaly közel 900 háromfős csapat (csaknem 2700 diák) jelentkezett Magyarországról és határainkon túlról; 5 országból és 89 városból/településről játszottak.

Az első, online forduló után a legeredményesebb csapatok bejutottak a kreatív fordulóba, ahol feladatuk az volt, hogy el kellett képzelniük, ahogy éppen átveszik a MOL-MesterM-díjat, és erre az alkalomra kellett írniuk egy köszönő szöveget.

A második fordulóban legjobban szereplő öt csapat jutott a MOL Dunai Finomítója területén megrendezett élő döntőbe, ahol sokszínű feladatokban mérhették össze tudásukat, kreativitásukat;

A döntő dobogós helyezést elérő csapatainak tagjai mellett az összes versenyző értékes nyereményekkel gazdagodott,.

A Junior Freshhh Támogató Csapata célul tűzte ki, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei tanévben is színvonalas vetélkedőt szervez. Ehhez szükséges, hogy a kémia szakos kollégák megismertessék a vetélkedőt a természettudományos tárgyak iránt érdeklődő diákokkal. A versenyről további részletek a MOL honlapján olvashatók.

A szervezők nevében Bakos Barbara és Csizmarik Roland köszöni a kollégák segítségét.