2013.03.21. csütörtök
Nyomtatás

„Irodalom Jelmezben”

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete a Kossuth Kiadó Zrt.és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság jelmezes vetélkedést hirdet „Irodalom Jelmezben” címmel a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából  diákcsoportok számára!

2013. április 20-án szombaton 10-16 óra közt a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison, várják azon diákcsoportokat, akik kedves olvasmányaik szereplőinek alakját magukra öltve jelmezeikkel népszerűsítik az olvasást! (A csapatversenybe minimum 5 fővel lehet nevezni.)

A jelentkező csapatokat egyrészt a szervezőbizottság a zsűrije fogja díjazni, másrészt a közönségszavazatok alapján is könyvjutalmat nyerhetnek:

Jelmezes Jelenetek
A jelmezes diákcsoportok iskolájukat képviselik, feladatuk, hogy rövid jeleneteket mutassanak be a könyvfesztivál területén bárhol és bármikor, a nap folyamán több alkalommal is, oly módon, hogy felhívják magukra és a népszerűsített alkotásra a zsűri és a közönség figyelmét. A csapatok jól látható táblával jelöljék nevüket és produkciójukat.
A zsűri az jelenetek és a megjelenés alapján osztja majd ki a díjakat:
I. díj: 100 000 Ft-os könyvcsomag
II. díj : 50 000 Ft-os könyvcsomag
III. díj: 20 000 Ft-os könyvcsomag

A diákcsoportok által viselt legügyesebben elkészített kor- és élethű jelmezekre 10 és 15 óra között a közönség adhatja le szavazatát.
I. díj: 50 000 Ft-os könyvcsomag
II. díj: 30 000 Ft-os könyvcsomag
III. díj: 20 000 Ft-os könyvcsomag

A legnagyobb létszámú jelmezes diákcsoportot delegáló iskolát 100 000 Ft-os könyvcsomaggal jutalmazza a verseny szervezőbizottsága!

A verseny regisztrációköteles.

Az egyéni versenyzők és a csapatok egyrészt e-mailben (tandor@vnet.hu) legkésőbb 2013. április 10-ig, másrészt a Könyvfesztivál „Irodalom Jelmezben” regisztrációs pultjánál jelentkezzenek be 2013. 04. 20-án  10-11 óra között.

Kérdések, információk a tandor@vnet.hu címen tehetők fel és kaphatók!