2014.02.10. hétfő
Nyomtatás

Informatikai tehetséggondozó szakkör

Ingyenes web programozás és szuper-számítógépek szakkört indít az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete.

A kezdés időpontja: 2014. február 18-án 15 óra.

Helyszín: Budapest, XIV. ker. Egressy u. 71.

Jelentkezni lehet: isze@isze.hu

A szakkör fő témakörei

  • Linuxos webfejlesztő környezet kialakítása
  • Egy interaktív weboldal elkészítésének lépései (Ötlettől a működtetésig)
  • Weboldalak közzététele
  • Magyarországi internet hálózat kialakítása
  • Szuperszámítógépen az interneten

  A résztvevők lehetőséget kapnak a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet szuperszámítógépének meglátogatására.

  A szakkörön használt tananyag a „Webfejlesztés, webáruház készítés tananyag” ( http://webfejlesztes.gtportal.eu/ ) oldalon található.

  A web programozás, webfejlesztés témakörök feldolgozása egy konkrét, magyar fejlesztésű nyílt forráskódú webáruház telepítésének, felépítésének és működésének bemutatásával indul. A diákok megismerkednek a webáruház készítés lépéseivel és eszközeivel.

  A rendelkezésre álló idő nem elegendő arra, hogy elsajátítsák az interaktív weboldalak készítéséhez szükséges valamennyi ismeretet, de az induláshoz elég.

  A programhoz kapcsolódó szabadon használható internetes tananyag részletesen bemutatja azokat a  HTML5, CSS3, PHP és MySQL ismereteket, amelyek egy saját interaktív weboldal elkészítéséhez vagy a megismert webáruház egyedi igényekhez történő alakításához szükségesek.

  A szakkör szervezői által készített oktató webáruház neve: „W3 Free Shop”. (http://webaruhaz.gtportal.eu/ ) Szabadon letölthető, módosítható és továbbadható.

  Oktatáshoz készült, így sok extra funkció helye (belső keresés, találatok szűkítése, találatok rendezése...) is benne van. Ezek elkészítése azonban a tanulók feladata, a tananyagban található ismereteke alapján.

  A szakkör a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001  „Tehetséghidak Program” nevű kiemelt projekt keretében  megvalósuló „Gazdagító programpárok II.”  OPER 3227 pályázata keretében kerül megvalósításra, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete szervezésében.