2012.04.20. péntek
Nyomtatás

Fülemüle Tehetségnap 2012.

2012. április 19-én került megrendezésre a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon színháztermében a tehetségnap.

A program a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet TÁMOP-3.4.4/B-08/2/KMR-2009-0030, valamint az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola és a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon TÁMOP-3.4.3-08/1-2009-0027 projektjei eredményeinek fenntartása részeként került lebonyolításra.
A tehetségnap fő eseménye a Fülemüle Informatikaverseny díjainak átadása. Az általános és a speciális kategóriában is értékes díjakat kaptak a tanulók, melyeket Lövei Mária a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet informatika szakértője adott át. A Tehetségnap keretében a délután folyamán sor került még a két iskola versenyeinek a díjátadására is.
A díjátadó eseményt színesítette a két iskola tehetséges tanulóinak a műsora. A kisiskolások Apró tánca mellett a nagyothallók klarinét hangversenyét hallgathatta a közönség.

Az Egressy Szakközépiskola diákjai közül először Erdős Marcell és együttese, valamint Gregus Bence gitár előadása hangzott el.

A programozó szakkör diákjai bemutatták a táncoló robotokat. Nagy Dominik a Passzív házról három nyelven - angolul, magyarul és németül - adta elő a prezentációját.
A Gábor Dénes Főiskoláról Berecz Antónia a 3D Grafika és Animáció Diákműhely címmel tartott előadást, melynek keretében a résztvevők a Blender programban készült kisfilmet tekinthették meg.
A rendezvény zárásaként Szalayné Kelemen Ildikó az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola igazgatója gratulált a díjazottaknak és reményét fejezte ki, hogy az immár hagyományosnak tekinthető Tehetségnap jövőre is megrendezésre kerül.

Kapcsolódó anyagok

Fülemüle Tehetségnap 2012.