2011.12.10. szombat
Nyomtatás

Tehetséggondozás — a körülmények dacára

A Fővárosi Pedagógiai Napok rendezvénysorozat részeként került megrendezésre a tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szervezőinek konferenciája a TÁMOP-3.4.4/B-08/2/KMR-2009-0030 projekt fenntartása keretében.

A terület nagy tapasztalattal rendelkező versenykiírói, megyei, iskolai versenyszervezői és az érdeklődő résztvevők közös gondolkodásában megfogalmazták, hogy bár a versenyek pályázati kiírása sem jelent még meg, a tehetséggondozás ennek ellenére folyik.

A résztvevők betekintést nyertek a Tiszán innen –Dunán túl országos népdaléneklési minősítőverseny szervezésének hétéves történetébe, az országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny kapcsán a „bonyhádi zsendülés” programjain érezhették magukat, valamint megtudták, hogy a Fülemüle országos informatikaverseny honnan kapta a nevét.

 

A versenyszervezők pontosították az Irinyi János középiskolai kémiaverseny és a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny kiírását, mely a meghirdetők weboldalain is megjelenik majd.

Bajor Péter projektmenedzser, a Magyar Géniusz Projektiroda igazgatója új megvilágításban, újszerű gondolatokkal kiegészített előadással adott ötleteket a megyei versenyek főszervezőinek, a versenyek pályázóinak, kiíróinak.

A megyei versenyek koordinátorai évtizedek óta professzionális tehetséggondozó hálózatként működnek. Hálózati partnereik az általános és középiskolák, valamint a tehetséggondozó szervezetek. A megyei versenyeken túl országos felmenő rendszerű versenyek koordinálásában is fontos szerepet játszanak.

A konferencia lehetőséget biztosított a jövőbeli közös együttműködési célok kitűzésére, amiben valamennyi résztvevő egyetértett.

Kapcsolódó anyagok

Bajor Péter előadása (971KB)

Lenczné Vrbovszki Judit előadása (8998KB)

Varga Ferenc előadása (958KB)

A konferencia képekben