2014.12.05. péntek
Nyomtatás

Egyéni tehetségfejlesztés

2014. december 8. éjfélig meghosszabbították a Tehetséghidak Program 2. szakasza keretében meghirdetett egyéni tehetségfejlesztési célú pályázat benyújtási határidejét .

 

A felhívás kétféle programot tartalmaz: lehet jelentkezni tehetséges fiatalok pályaorientációs támogatására és személyiségfejlesztő programra is.


Tehetség - és pályatanácsadás

A tehetséges gyerek és szüleik újból és újból döntések előtt állnak: a megfelelő középiskola, szakma, vagy főiskolai-egyetemi szak kiválasztása nagy felelősség.
A Tehetséghidak Program komplex, a tehetséges gyermekek és fiatalok képességeire, belső tulajdonságaira, környezetére, jelenére és jövőjére egyaránt figyelmet fordító tehetség- és pályatanácsadó programot indít. A diákok segítséget kapnak az őket akadályozó nehézségek oki feltárásában és korrekciójában, valamint iránymutatást tanulmányaikkal kapcsolatos döntések meghozatalában legfeljebb 10 óra tanácsadás keretében.


Személyiségfejlesztő Program

A Személyiségfejlesztő Program a tehetségek személyiségének védelmét, fejlesztését, korrekciós, edukatív szolgálatát kívánja betölteni. A személyiségtámogatás többek között mentalitást fejlesztő program, mely a tehetségeket arra hangolja, buzdítja, hogy merjenek segítséget kérni és tudatosítja a résztvevőkben, hogy a saját problémák feldolgozása jó hatású. Olyan 14-18 éves, tehetséges fiatalokat várnak a 30 óra egyéni és 20 óra csoportos fejlesztésre, akik esetében a tehetség lelki, magatartási és kommunikációs problémákkal párosul, amelyek a fiatalok vagy környezetük számára is problémát jelentenek.


A felhívás itt érhető el.