2011.06.21. kedd
Nyomtatás

Kiváló Tehetségpont lettünk!

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Tehetségpontja a Nemzeti Tehetségsegítő Tanácsa által Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett. 2011. február 5-én, a Tehetségpontok II. Országos Konferenciáján intézetünk kiváló minősítést vehetett át a tehetséges fiatalok támogatásáért, tehetséggondozó tevékenységéért.

A kitüntetést azok az intézmények kapták meg, akik a Magyar Géniusz Program keretében elvégzett szakértői vizsgálatoknak is megfeleltek, és bizonyítást nyert többéves tehetséggondozói munkájuk.

A tehetséggondozó szakemberek számára megrendezett konferencián adták át az Akkreditált Tehetségpont és az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címeket igazoló okleveleket, hangsúlyozva ezzel is a tehetségpontok munkájának fontosságát. 

Az elismerést azoknak az intézményeknek ítélték oda, amelyek a Magyar Géniusz Program keretében elvégzett szakértői vizsgálat során megfeleltek a velük szemben támasztott szakmai követelményeknek. A tehetségpontoknak bizonyítaniuk kellett azt is, hogy az elmúlt években mit tettek a tehetséges fiatalok támogatása érdekében.

A nagy múltú, idén 99 éves Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet régóta kiemelt jelentőséget tulajdonít a tehetséggondozásnak. Jelenleg is futó tehetséggondozó hálózatot építő projektje a TÁMOP 3.4.4.B pályázati projekt keretében a „Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker”címet viseli.
Az MFPI nevében Bondzsér Zita versenykoordinátor, a TÁMOP 3.4.4. B projekt szakmai vezetője vehette át az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerést. A címet három éven át viselheti az intézmény.
Dr. Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke a konferencián hangsúlyozta: a tehetségek segítésével foglalkozó és örvendetesen szaporodó tehetségpontok együttműködésében óriási lehetőségek rejlenek.

 

 "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap
társfinanszírozásával valósul meg.” 

Kapcsolódó anyagok

Oklevél (403KB)

Kiváló tehetségpont