2015.04.16. csütörtök
Nyomtatás

XI. "Tiszán innen – Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny – Nits Márta emlékverseny

Ismét megrendezésre kerül a népdaléneklési verseny döntője a fővárosban.

Sok szeretettel várjuk a „Tiszán innen – Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő verseny – Nits Márta emlékverseny döntőjére a résztvevőket, érdeklődőket a Budapesti Néprajzi Múzeumba (1055 Kossuth Lajos tér 12.).

A megyei és fővárosi fordulókból továbbjutott tanulók és kísérőik regisztrációja 2015. április 25-én, szombaton 9 órától történik a múzeum aulájában.

Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor veszi kezdetét, amely körülbelül fél 11-ig tart, ezt követően kezdődnek a meghallgatások.

A kollégák számára 13 órától előadást szervezünk, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. A zenei nevelés nemzetközi és hazai elimertségű szaktekintélye mintegy egyórás előadást tart a múzeum foglalkoztató termében.  Az előadás címe:      "A Kodály-Orff módszer" (HaKo-Orff). 
Előadó: Hasznosi Judit.

Tárlatvezetésen, kézműves foglalkozásokon, táncházon, kreatív játékokon vehetnek részt a versenyzők és felkészítőik a nap folyamán.

A meghallgatásokat, az előző évekhez hasonlóan, párhuzamosan három helyszínen rendezzük. A bemutatók sorrendjét a helyszínen tekinthetik meg résztvevők.
Az eredményhirdetésekre várhatóan 15 és 16 óra között kerül sor. Ezt követően a Borfolk együttes muzsikájával, táncházzal záródik a találkozó.


Kérjük, hogy aki teheti, viseletben érkezzen, bár a múzeum területén is kialakítanak a rendezők öltözködésre alkalmas tereket, melyek elosztásáról a helyszínen kapnak információt.

A Kossuth térre nem lehet gépkocsival behajtani, de a környező utcákban lehet parkolni, mely szombaton ingyenes.

Sok szeretettel várjuk a versenyzőket, kísérőiket, az érdeklődőket találkozónkon. A gyönyörű környezetben zajló versenyen a szervezők célja az együttlét öröme, egymás megismerése, a hagyományok ápolása, átörökítése az ifjabb nemzedékre.

A fellépők számára külön meghívót nem küldünk.

A verseny megrendezését az NTP-TV-14A jelű EMMI pályázat tette lehetővé.
A találkozón hang- és videó felvételek, valamint fényképek készülnek, melyeket kiadványainkban, az érdeklődő médiában, valamint internetes felületeinken megjelentetünk.
Korábbi versenyeink beszámolóiról tájékozódhatnak az alábbi linkekeken:
http://www.mfpi.hu/muveltsegiteruletek/muveszetek/enek-zene/hirek/orsznepdalvers.html

http://www.mfpi.hu/muveltsegiteruletek/muveszetek/enek-zene/hirek/nepdal_2014.html

http://www.mfpi.hu/muveltsegiteruletek/muveszetek/enek-zene/hirek/nepdal_orsz.html

Varga Ferenc
pedagógiai szakértő, művészetek

 

Kapcsolódó anyagok

Orsz_nepdal_verskiiras (211KB)