2013.06.06. csütörtök
Nyomtatás

A Mérei Intézet díjátadó ünnepsége a III. Tehetségnapon

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet immár a harmadik alkalommal rendezte meg a Tehetségnapot, melynek keretében történt az országos és a fővárosi versenyeken legkimagaslóbb eredményt elérő diákok és felkészítő tanáruk díjazása. Az ünnepséget a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium dísztermében tartottuk.

A megjelenteket Flender Éva, a Mérei Intézet igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy hosszú évek hagyományainak megfelelően e tanévben is több ezer tanuló részvételével rendeztük meg versenyeinket, melyek színvonalát évről évre a tanulók magas szintű felkészültsége garantálja, köszönhetően tanáraik és iskolájuk áldozatos munkájának, valamint saját tehetségüknek. A 2012/2013-as tanévben 4323 tanuló jelentkezett versenyeinkre, közülük 66 intézmény 290 tanulóját és 118 tanárát jutalmaztuk. A Fazekas Gimnáziumban tartott ünnepségen 33 intézmény 86 tanulója és 52 felkészítő tanára vehette át a díjakat.

A Fazekas Gimnázium diákjai színvonalas, modern hangvételű, vidám műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Elsőként Kovács Barbara énekében gyönyörködhettünk, aki önmaga zongorakíséretét is biztosította, majd Neogrády Attila virtuóz gitárprodukcióját élvezhettük.

Ezt követően Szabóné Fónagy Erzsébet, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti VIII. Tankerületének igazgatója köszöntötte a versenyzőket, tanáraikat és a vendégeket. Méltatta a tehetséges diákok magas színvonalú tudását, munkáját, kiemelte, hogy a tehetség kibontakoztatása nemcsak az egyén, hanem a környezet, az iskola, a tanárok, a szülők és az egész társadalom feladata és felelőssége is. Dicsérő, gratuláló szavai kellő elismerést és megerősítést jelentettek a tanulóknak, az iskoláknak és a versenyek szervezőinek munkájuk eredményes folytatásához.

Ezt követően megkezdődött a díjak átadása, melyre Szabóné Fónagy Erzsébet igazgató asszonyt kérte fel Intézetünk.

A versenyek legjobbjainak jutalmazását követően Tokár Gábor tanár úr énekszáma következett, akit Neogrády Attila kísért gitáron.

A díjátadó ünnepség befejezéseként Hosszú Norbert adta elő saját szerzeményét igen nagy sikerrel.

Gratulálunk a versenyzőknek, felkészítő tanáraiknak, az iskoláknak a kitartó és áldozatos, szép eredményre vezető munkájukhoz!

Kapcsolódó anyagok

Tehetségnap 2013