2011.07.02. szombat
Nyomtatás

Tehetséggondozó projektek a képzésben

2011. június 16-18. között zajlott „A tehetségek felismerése és azonosítása, tehetséggondozó projektek kidolgozása a nevelési-oktatási intézményekben” című 30 órás akkreditált továbbképzés.

Lelkes kis csapat vett térítésmentesen részt a képzésben a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet TÁMOP-3.4.4/B-08/2/KMR-2009-0030 Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker. című pályázata részeként.

A képzés elméleti és gyakorlati részét nagy odaadással, lelkesen vezette Ferku Imre szakértő.

A tanfolyam keretében a résztvevők megismerkedtek a tehetség fogalmának korszerű értelmezésével, a különböző tehetségmodellekkel.

A három nap legnagyobb részét a tehetséggondozás, a tehetségfejlesztési stratégiák, formák, módszerek és eszközök megismerése töltötte ki. A programot különböző kreatív játékos feladatok színesítették. A tehetségnevelésben/gondozásban betöltött pedagógusi szerep tárgyalása közben mindenki elgondolkodhatott azon, hogy rá milyen mértékben jellemzőek az ismertetett tulajdonságok.

A képzés zárásaként a résztvevők egy iskolai tematikai egységhez kapcsolódó tehetségfejlesztő programvázlatot vagy tehetségfejlesztő projektet készítettek el, mely a hétköznapi munkájukban is hasznosítható.

Kapcsolódó anyagok

Képek a tanfolyamról